C

C Problems and Solutions - 2

6. What is the output?

#include<stdio.h>
main(){
char a[]="hellow";
char *b="hellow";
char c[5]="hellow";
printf("%s %s %s ",a,b,c);
printf(" ",sizeof(a),sizeof(b),sizeof(c));
}

Ans: hellow,hellow,hellow
6,2,5

7. What is the output?

#include<stdio.h>
main()
{
float value=10.00;
printf("%g %0.2g %0.4g %f",value,value,value,value)
}

Ans : 10,10,10,10.000000

8. main()
{
funct(int n);
{
switch(n)
case1:
m=2;
break;
case2:
m=5;
break;
case3:
m=7;
break;
default:
m=0;
}

Ans : output is m=0

9. #include<stdio.h>
void function1;
int i-value=100;
main()
{
i-value=50;
function1;
printf("i-value in the function=",i-value);
printf("i-value after the function=",i-value);
}
printf("i-value at the end of main=",i-value);
functioni()
i-value=25;

Ans: i-value in the function=25;
i-value after the function=50;
i-value at the end of the main=100;

10. what is output of the following program
main()
{
int i=3;
while(i--)
{
int i=100
i--;
printf("%d..",i);
}
}

Ans: 99..99..99..99

C Problems and Solutions

1. What is wrong in the following problem
#include
main() {
int i,j;
j = 10;
i = j++ - j++;
printf("%d %d", i,j);
}
Ans: 0, 12

2. What is the output of the following problem
#include
main() {
int j;
for(j=0;j<3;j++)
foo();
}
foo() {
static int i = 10;
i+=10;
printf("%d\n",i);
}

Ans: i is static variable, so output is

20
30
40

3. What is wrong in the following code

#include
#include

main()
{
char *c;
c = "Hello";
printf("%s\n", c);
}

Ans: Hello, The code is successfully running

4. What is the final value of i and how many times loop is executed ?

#include
main()

{
int i,j,k,l,lc=0;
/* the input is given as 1234 567 */
printf("Enter the number string:<1234 567 >\n");
scanf("%2d%d%1d",&i,&j,&k);
for(;k;k--,i++)
for(l=0;l printf("%d %d\n",i,l);}
printf("LOOPS= %d\n", lc-1);
}
Ans: i = 16, and loop is executed for 169 times

5. What is the output of the following program

#include
main() {
union {
int a;
int b;
int c;
} u,v;
u.a = 10;
u.b = 20;
printf("%d %d \n",u.a,u.b);
}

Ans : 20 20
Read More

C - Question and Answers for Interview preparation

What is the output of the below programs?

1. #include

int main()
{
char *x="new";
char *y="dictonary";
char *t;
void swap (char * , char *);
swap (x,y);
printf("(%s, %s)",x,y);

t=x;
x=y;
y=t;
printf("-(%s, %s)",x,y);
}
void swap (char *x,char *y)
{
char *t;
y=x;
x=y;
y=t;
}

output: (new, dictonary)-(dictonary, new)

Sample C program and how to execute c program in linux / unix box?

Sample Program (add.c) to Sum first 3 digits:

#include

int main()
{
int i, sum = 0;

for ( i = 1; i <= 3; i++ ) {
sum += i;
}
p

Syndicate content